DE ORGANISATIE
van het Europark Coevorden-Emlichheim


Het Europark wordt stap voor stap gerealiseerd. De opzet is het bedrijvenpark, met z’n logistieke en servicevoorzieningen, in vier meerjarige fasen tot stand te brengen. De ontwikkeling verloopt van noord naar zuid. In 1997 is het project op Coevorder grondgebied begonnen, over een aantal jaren zal het bij het Duitse Laarwald (Samtgemeinde Emlichheim) worden opgeleverd.

De ontwikkeling van dit grensoverschrijdende bedrijvenpark ligt in handen van de Ontwikkelingsmaatschappij Europark Coevorden-Emlichheim GmbH, een samenwerking tussen de Nederlandse gemeente Coevorden en de Duitse samtgemeinde Emlichheim.
De ontwikkelingsmaatschappij is belast met de aankoop van de grond, de ontwikkeling van de infrastructuur, de promotie en p.r. van het bedrijvenpark, de acquisitie van bedrijven en de verkaveling en verkoop van de grond.

De ontwikkelingsmaatschappij heeft een Duitse rechtsvorm: GmbH, voluit „Gesellschaft mit beschränkter Haftung“. In Nederland is dit vergelijkbaar met een Besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.
MEER INFORMATIE
De GmbH bestaat uit:

Verbonden aan het Europark:

Ontwikkelingplanning:




BACK    TOP